M-р Ерџан Селими

  ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РОМ

ЕРЏАН СЕЛИМИ

Ерџан Селими е роден на 3-ти април 1986 год. во Скопје. Претседател на РОМ од март 2014 год.

Магистрирал на факултетт за  политички науки во Скопје, на тема: Македонските и Европските политики во поглед на ромското прашање.